20.05.2009

Deniz kenarında sakin bir yere gidiş; dönmeyiş

Küçük bir bavulum var. İki-üç blue jean, birkaç bluz ve kitapla, makyaj malzemelerimi alacak genişlikte. Ütüsüz olmasına aldırış etmeksizin elime geçenleri doldursam bavula. Taksi durağının ezberlenmiş numarasını çevirmesem, yoldan geçenlerden birini durdursam. Ön kapısında bir durak adının yazılı olup olmadığı aklımın ucundan bile geçmese.

Otogarda, “Deniz kenarında sakin bir yere…” desem bilet satan adama.


Gideceği yeri bilmediğim, bilmekten öte umursamadığım bir şehirlerarası otobüsün yalnız yolcusu olsam. Başımı yaslasam cama, şehrin ışıkları yansımış olsa. Yüzüm de, gözlerime yerleşen yorgunluk da… Yanımdaki koltuk boş olsa.


İstanbul sınırlarından çıkmak üzereyken otobüs dursa. Otobüsü durduran son yolcu, yanımdaki boş koltuğun sahibi olsa. Hiç konuşmasa, “Merhaba” bile demese bana. Okumaya başladığı kitabın sayfalarını sessizce çevirse. İstanbul'dan uzaklaştıkça ağlamak istesem, ağlayamasam. Paylaşmak istesem biriken gözyaşlarımın onca nedenini... O dakika fark etsem yanımdaki sessiz yolcunun kitap okumayı bıraktığını, hissetsem ardımızda kalan İstanbul’u şimdiden özlediğini.

Anlasam ki o Masal Sevgili.

Deniz kenarında sakin bir yere doğru yol almayı sürdürse otobüs.

7 yorum:

günlükcüğün dedi ki...

...
okuyup bir şeyler söylemeden geçmek istemedim ama yazdıklarının üstüne söylenecek her şey eğreti duracak. sen bil diye yazdım, istersen kalsın istersen sil okuduktan sonra.
burada sevdim-sevmedim-şöyle böyle kutucuklarının yanında çok sevdim-harika-düş gibi kutucukları da olmalı.
sevgiler...

SeV@L dedi ki...

İçim bir garip oldu...

Düşünüpte kimselere söylemeden aklımdan siliverdiğim şeyleri yazıyorsun bazen.

Dilerim ki, bir gün deniz kenarında bir şehre doğru yol alırken otobüs, içinde sen ol ve tabi ki yanında masal sevgilin.

Hemen arka koltukta da ben. Saçını falan çekerim, rahatsız ederim seni. Herşey fazla iyi olmaz her zaman. Bir terslik mutlaka olmalı değil mi? :)

Adsız dedi ki...

Merhaba uzun zamandir okuyorum yazilarinizi,hüzünlü bir o kadarda romantik yazilariniz.Ama öyle huzur veren yani varki blogunuzun sessizce okuyorum.Bana gencligimi animsatiyor.Umarim masal sevgili birgün sizi bulur.Sevgiler
uzaklardan yalniz bir kadin.(bu rumuz degil)

BEYAZ TUVAL dedi ki...

Uzaklardan Yalnız Bir Kadına:

Aslında herkes bir ölçüde uzak ve yalnız.

Teşekkür ederim yazdıklarımı okuduğunuz ve beğendiğinizi belirttiğiniz için...

Görüşmek üzere

IHLAMUR

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
atesinsesi dedi ki...

deniz kıyısındaki o köyü arıyorsun ha, başka bir doruya bürünmüş ince memed misin yoksam

:)

uzun zaman sonra seni yine okudum işte,demekki eskiyen sadece zamanmış

ayşenur dedi ki...

belki yanındaki boş koltuğu dolduran ben olamam ama eğer ege de bir sahil kasabasına geliyorsa o otobüs masal sevgili ile seni karşılayanlar biz olmak isteriz.deniz kenarında sakin bir yer...ne kadar güzel geliyor kulağa.her zamanki gibi cümlelerin beni alıp götürdü...
sevgilerimle