21.04.2009

The Blue Elephant ve düne dair bölümler

Düne Dair, Bölüm I

Dün Ossy ile birlikteydik. Bana domates soslu nefis makarna ile hellim peynirli leziz salata ısmarladı. Ben de ona kahve ısmarladım, fakat kullandığım ilaçlar nedeniyle kahve yerine sıcak çikolata içebildim.

Sıcak çikolatanın üzerine kar gibi krema koymuşlar. Ossy şaşırdı.
“Çikolatanın üzerine köpük krema koymazlar ki. Sana torpil yapmışlar” dedi, göz kırparak.
“Sanmam” dedim, “Bilmem” diye değiştirdim sonra.

Ossy’e “Uykusuzluktan sürünüyorum” diye şikâyet ettim.
“Ben de. Her gece üçü, dördü buluyor uyumam” dedi.
“Hayatımız alt üst oldu. Biz deli gibi çalışmaktan başka bir şey bilmez miymişiz şu hayatta?”
“Bilmiyormuşuz demek. Herkes gibi yaşamayı unutmuşuz”
dedi Ossy.
Gözlerinin altında siyahlıklar oluşmuş.
“Yalnızca çalışmaya programlanmışız” diye durumumuzu kendimce özetledim.

Düne Dair, Bölüm II

Yetişkinlerin dünyasını kuşatan tekdüze renklerden bunaldıkça rengârenk çizgi filmler izlerim. ‘The Blue Elephant’ bunlardan biri oldu.

Haftalardır derin uykulara sarınmış, bölünmemiş gecelerden yoksunum. Gözlerim ancak gün ışımaya başladığında kapanıyor ve sabah saatlerindeki birkaç saatlik uyumalarla tamamlıyorum günün geri kalanını.

The Blue Elephant özlediğim uykulara dalmamı sağlayamasa da mavi fil Khan’ın sevimliliği ile pek çok yerde dolu dolu güldüm. En çok uçan balonlara benzeyen kurbağaları, durgun gölde yüzen ışıklı nilüferleri, pıtır pıtır açmış çiçekleri ve Ponçik gibi oradan oraya anlamsızca uçan haberci kuşu sevdim.

Oldum olası filleri çok severim. Küçük bir fil biblom ve mumdan fillerim vardır, yıllardır dururlar televizyonun üzerinde. Geçenlerde renklipamuklar fil desenli bir kupa hediye etti bana.

Fillerle donattım etrafımı.
Lakin uyuyamadım dün gece de.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hiç beklenmedik anda "burada kendimi buldum" dediğim firmam kapının önüne koydu beni, yerime de yeni terfi almış ekip arkadaşımın kız arkadaşını aldılar! 2 ay boyunca günde en fazla 3 saat uyudum, kırmızı şarap ve sigarayla beslendim, arada bikaç paket çekirdek de yemiş olabilirim :) sonra güzel bir iş buldum, tekrar çalışmaya başladım. peki o 2 ayda ne geçti elime, kendime ettiğimden başka?
biraz zaman alabilir ama sonunda her şey çok güzel olacak. bahar da geldi, haftaiçi adalar ve beyaztuval... bence harika bir ikili olursunuz :)
sevgiler

günlüktutan

esriksevi dedi ki...

Lakin uyuyamadım dün gece

BEN de...

seval dedi ki...

Şimdi nispet yapar gibi olacak ama bende dün gece bir uyumuşum ki hani dünya yıkılsa duymayacağım. Şimdi bıraksalar yine aynı şekilde uyurum. :)

Ama sizi anlıyorum çalışmamanın sıkıntısı bir dönem çok uyumak ve bir dönem çok uykusuzluk olarak insanda etki bırakıyor. Allah kolaylıklar versin size. :)

Bu sevimli Mavi Fil'i hiç duymamıştım yoksa duyup unutmuş muyum bilemiyorum? Aslında kaçmazdı benden animasyonlar.

Bende filleri çok severim. Sevmediğim hayvan yok zaten. Az önce kedi maması almak için pet shopa gittim kara kara iki tane fareyi sevdim. Filler farelerden korkardı değil mi? :)

Neyse uyku getirmesi için koalaları tavsiye ederim. Onları izle sıkıntıdan uyursun. :)

Necefli maşrapaya gelince ben görmedim ama o kadar meşhur ki. Balık hafızalı bir toplum olmamıza rağmen bir onu bir de İsmail Yk'yı unutmadık unutmayacağız. :)