28.04.2009

Sabahın ilk ışıkları düşerken

Sabahın ilk ışıkları perdeleri aşıp odaya dolduğunda hâlâ uyumamıştım. Evin içinde gezinirken mutfaktaki saatin üçü gösterdiğini hatırlıyorum. Sonra birden bire beş olmuş. Sanırım toplamı iki saatlik bir uyku.

Yıllardır süren orantısız çalışma tempom yalnızca hafta sonlarımı değil, gece uykularımı da kendine benzetti. Olsun, hücrelerime işleyen tüm olumsuzluklarına karşın mesleğim her şeyim.

Saat altıyı geçiyordu, başımda şiddetli bir ağrı. Kettle’ın düğmesine bastım, renklipamuklar’ı uyandırma çekincesiyle. Gece bir kez daha deprem olur diye beraber kaldık renklipamuklar’la.

Ihlamur yaptım, sıcacık içtim. Tam uyuyacağım, bu defa Ponçik dışarıda cik cik yapan kuşlara laf yetiştirmeye başladı. Yalvarırcasına rica ettim:
“Ponçik, sabaha kadar uyumadım. Lütfen sus!”

Ponçik çoğu insandan daha makul geliyor bana. Sustu.

Bir rüyanın ortasındaydım ki telefon çaldı. Yaklaşık iki aydır süren şekerli tatilimin sona erdiğini öğrendim gelen haberle. Reddedemeyeceğim, reddedersem sonrasında dövüneceğim bir teklif.

Bundan böyle uykusuz geceleri, yorgun düşmüş gündüzler izleyecek. Hücrelerime işlediği gibi…

7 yorum:

Adsız dedi ki...

sevindim, çok :) hani uykusuz gecelere, yorgun düşecek gündüzlere rağmen, senin de sevineceğini bilerek sevindim. süre iyi oldu. tam kararında sanki :)

çok sevindim, çok. oysa şu an hiç sevinmeye halim yoktu. hallendim.

herşey gönlünce olsun ıhlamurcuğum...

SeV@L dedi ki...

Hayatının anlamına yeniden kavuşmana sevindim. Fotosentezi bırakır ciğerlerin doluncaya kadar nefes alırsın sen şimdi. :)

Herşey gönlünce, gönlün gibi güzel olsun. Hakkında herşeyin hayırlısı olsun.

:)

Kedi Narnia dedi ki...

çok güzel bir haber bu tuvalim :) darısı başıma ne diim... depresyondan çıkmanın en güzel yolu çalışmak, çalışmak hep çalışmak galiba :)))

Adsız dedi ki...

çok sevindim :) umarım herşey tahmin ettiğinden çok daha güzel olur.. :)

Sevgiler

asinehrii

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

harika bir haber bu :) sondan başa doğru okuyorum, yazdıklarım komik geldi şimdi, modayı 3 yıl geriden takip eder gibiyim, gerçi moda terliğimi yesin deyip çulla çaputla bile gezebilenlerdenim :)
çok sevindim. umarım mutlu olursun, yeni işin sana güzellikler getirsin.

günlüktutan

Adsız dedi ki...

hayret bu yorumumu silmemişsin:)